Jeugdnieuws Jeugdnieuws
Hieronder vind je het laatste jeugdnieuws

Vakantie Bijbel Club 2022 – “Alles Andersom”
Schrijf in je agenda……dat je welkom bent ……op 15 en 16 augustus tijdens de vakantiebijbeldagen voor álle kinderen van de basisschool. Het thema is “alles andersom” en net als vorig jaar houden we het in de Brede School. Beide dagen zijn van 10.00 uur – 14.00 uur en voor de lunch zorgen wij.

Zondag 21 augustus is er dan de terugblik op beide dagen tijdens een gezinsdienst die wordt geleid door dominee Cornelie Vreugdenhil. Tijdens die dienst wordt gecollecteerd voor het kinderdoel Friedenstimme. Deze organisatie staat voor zorg voor kinderen in Oekraïne en Rusland in en na de huidige oorlog.

Wil je meer informatie dan kun je dat vragenbij Wil Papenhuijzen.

PaasChallenge 2022: "Alles komt goed?!"

Het begint al een beetje traditie te worden, de PaasChallenge op stille zaterdag. Ook dit jaar willen we er weer een organiseren voor jongeren van 10 t/m 17 jaar. Het thema van dit jaar is: "Alles komt goed?!" Deze uitspraak roept in deze onzekere tijd misschien wel meer vragen dan ooit op bij jongeren. Toch kan deze boodschap ook troost bieden.
In de PaasChallenge ‘Alles komt goed?!’ ontdekken tieners en jongeren de boodschap van Jezus. Ze ontdekken wat hij dacht en hoe hij reageerde op overheersers en het egoïsme dat hij om zich heen zag. De deelnemers ontdekken de betekenis van Jezus’ dood en opstanding en denken na over het einde van het kwaad en duisternis. In het spel is de deelnemer een volgeling van Jezus met een bepaald verlangen naar heelheid, maar ook met schaduwzijden. Hij/zij kan ook leren om te worden zoals Jezus.

Er worden twee spelprincipes gebruikt:
- Weerwolven van Wakkerdam. De deelnemers hebben geheime identiteiten en proberen die verborgen te houden voor elkaar.
- Wie is de Mol? Eén van de deelnemers vervult de rol van Jezus.

De PaasChallenge 2022 bevat een programma voor een avond (geen nacht!).
We willen de Challenge houden op zaterdagavond 16 april 2022.

Ben je tussen 10 en 17 jaar en wil je meedoen? Geef je dan op bij John Donselaar. Whatsapp of SMS naar 0652411868 of stuur een mail aan wiger66@gmail.com

Oproep catechese 15 tot 18 jarigen
Het afgelopen seizoen hebben we helaas heel weinig catechese kunnen houden. Dit  seizoen willen we dat graag weer gaan opstarten. Daarom de volgende oproep aan jongeren vanaf 15 jaar en hun ouders: Vanaf heden zal er weer catechese worden gehouden voor jongeren in de leeftijd van 15 jaar tot 18 jaar. Op dinsdag, om de 2 weken, om 19:15 staat de thee klaar in het Hervormd Centrum. Om ongeveer 21:00 sluiten we af. De catechese wordt geleid door John Donselaar en Aarnoud Kouwenhoven.
We hebben geprobeerd om alle jongeren schriftelijk uit te nodigen, maar het kan zijn dat de uitnodiging je niet heeft bereikt. Dus! Ben je tussen 15 en 18 jaar, dan ben je van harte welkom. De eerstvolgende data waarop catechese wordt gehouden zijn op 9 november en op 23 november. Tot dinsdag?

Met vriendelijke groeten,
John en Aarnoud.

Terugblik op de vakantie bijbelclub dagen

Aan het einde van de zomervakantie hebben we 2 vakantiebijbeldagen gehouden voor alle kinderen tot 10 jaar. Dit jaar voor het eerst vanuit de Brede School en we konden heerlijk gebruik maken van de gymzaal, de grote natuurtuin en het speelplein.

In de ochtend was er tijd voor het bijbelverhaal, liedjes zingen en knutselen. Tijdens de lunch zaten we op de boomstammen van de natuurtuin en genoten we van frietjes, fruit, broodjes en rauwkost.

’s Middags was er dan tijd voor uitstapjes in de buurt en spel. Zo zijn we naar een observatorium geweest, naar een imker en naar een pluktuin vol bloemen en vruchten.

De kinderen hebben gezellige dagen gehad waarin samenzijn en samendoen centraal stonden. Met elkaar, ouders en kinderen, hebben we de vakantiebijbeldagen afgesloten tijdens de kerkdienst van 29 augustus.

Jeugdwerk start weer
De vakantie is weer voorbij, de scholen gaan weer beginnen, de beperkingen vanwege corona worden steeds minder en met veel enthousiasme en vertrouwen gaan we het nieuwe seizoen in.
Alle activiteiten, clubs en catechisatie gaan weer van start vanaf de startzondag en kinderen en jongeren worden weer uitgenodigd om mee te doen. Zie ook in het menu van jeugdwerk voor alle activiteiten.
Per zondag 5 september zullen de kindernevendienst en de jongerendienst weer beginnen vanuit de kerk. Kinderen gaan dan, als vanouds en wat fijn dat dit weer kan, het eerste deel van de dienst met hun ouders mee naar het kerkgebouw. Na het kindermoment gaan zij naar hun eigen dienst in het HC.